Wangsulane gesang dadi siji-sijine tujuan China ing pertolongan global, Wang ujar Wang

China wis menehi pitulung menyang negara liya kanggo nglawan COVID-19 kanthi sawijine niat nyoba nylametake urip kaya sabisa, ujare Konsehal Negara lan Menteri Luar Negeri Wang Yi, dina Minggu.

Ing konferensi warta sing ditindakake ing sidhang plenari katelu saka Kongres Nasional Rakyat Ke-13, Wang ujar China ora nate ngupaya apa wae kepentingan ekonomi geopolitik liwat pitulung kasebut, uga ora kalebu strings politik kanggo pitulung kasebut.

China wis nglakoni sawetara wulan kepungkur minangka bantuan kamanungsan darurat darurat global paling gedhe wiwit ngedegake China anyar.

Wis nyedhiyakake pitulung babagan udakara 150 negara lan patang organisasi internasional, nganakake konferensi video kanggo nuduhake pengalaman perawatan lan kontrol penyakit luwih saka 170 negara, lan dikirim tim ahli medis menyang 24 negara, miturut Wang.

Uga wis ngekspor topeng 56,8 milyar lan 250 yuta katrangan pelindung kanggo mbantu masarakat internasional nglawan pandhemen kasebut, ujar Wang, lan nambah China wis siyap kanggo terus menehi pitulung.


Wektu kirim: Mei-21-2020